Modern bireyin planları...

Cevapların ciddiye alınmadığı; soruyu soranın, sorgulama hakkını kesintisiz ele geçirdiği günlerdeyiz. Sosyal medya aracılığı ile her gün onlarca ankete, soruya muhatap oluyoruz. Sorular önemli ama bizim...

Cevapların ciddiye alınmadığı; soruyu soranın, sorgulama hakkını kesintisiz ele geçirdiği günlerdeyiz. Sosyal medya aracılığı ile her gün onlarca ankete, soruya muhatap oluyoruz. Sorular önemli ama bizim verdiğimiz cevapların mahiyet olarak pek bir önemi yok, veri olarak rakamsal değeri var sadece, ankete şu kadar kişi cevap verdi anlamında.

Bendeniz rakamlara bakıp geçenlerden değilim, soruyu okuyunca o soruya verilmiş cevapları okumadan edemiyorum. Okumak yetmiyor bir de üzerinde uzun uzun düşünürken buluyorum kendimi.

Aşağıdaki soru mesela:

“Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey saat 05:30’da uyanarak güne başlar. Uyandıktan sonra meditasyon ve 10 km’lik yürüyüş yapar. Senin güne başlama rutinin nasıl?”

Twitter kullanıcıları olanca samimiyeti ile cevap vermiş. Çoğunluğun ilk yaptığı şey gözünün çapağı ile sosyal medya hesabına girmek.

Cevapların azamisi “yaşamıyor gibi yaşamak” faslında oyalanışını anlatmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 297 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 724 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar