Gurup kimliği, aidiyet bilinci, idrakin önünde kocaman bir engel!

Olay geçen hafta yaşandı. Baba tarla sularken yaralanan kızını ambulansla hastaneye yetiştirmiş, bir yanı kahır bir yanı umut bekliyor. Ayağında çizmeleri, çizmelerinde tarlanın çamuru, elinde...

Olay geçen hafta yaşandı. Baba tarla sularken yaralanan kızını ambulansla hastaneye yetiştirmiş, bir yanı kahır bir yanı umut bekliyor. Ayağında çizmeleri, çizmelerinde tarlanın çamuru, elinde cigarası. Yanındakine dert anlatıyor.

Derken bir doktor hanım geliyor. Efkarlı babanın hayırlı haber beklentisinden bunalmış şekilde “O öldü amca öldü” diyor. Adamın nasıl olur çaresizliği ile yere yığılışını pekiştirmek istercesine “Buraya geldiğinde ölmüştü zaten” diyor.

Acılı babanın yere yığılışı kalbine hiç dokunmuyor. Bir de bunlarla mı uğraşacağım edasında söylene söylene gidiyor.
Haberin vidyosunu seyrettim. Gözlerime inanamadım bir daha seyrettim sonra içimdeki kırgınlığa merhem olur belki diye şöyle bir tivit attım: “Tıp fakültelerinde karşınızdakini nesne olarak değerlendirin konulu dersler mi okutuluyor artık? ÖLÜ O ÖLÜ diyen doktor edepsizliği!”

Cümle bu. Bu cümleye nasıl yorumlar geldi dersiniz.
-Genelleme yapmayalım iyi doktorlar da var.

Bu cümlenin genelleme cümlesi olabilmesi için bütün doktorlar edepsizdir hükmünü içermesi gerekiyor. Benim cümlem: ÖLÜ O ÖLÜ diyen doktor edepsizliği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Evine dönemezsin...” 10 Mayıs 2024 | 287 Okunma “Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si... 03 Mayıs 2024 | 396 Okunma “Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 428 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 735 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar