Gayrı medeni karşılaşmalar II

En büyük sorunumuz bütünü görememek. Olaylara nesnel bakış açısı ile yaklaşamamak.Bilgi düzeyi, test üzerinden değerlendirilmiş gençlerin bütünü görememesini, ağaçtan ormana...

En büyük sorunumuz bütünü görememek. Olaylara nesnel bakış açısı ile yaklaşamamak.
Bilgi düzeyi, test üzerinden değerlendirilmiş gençlerin bütünü görememesini, ağaçtan ormana, ormandan ağaca gidememesini anlayabiliriz. Sorun şu ki aklı başında olmasını beklediğimiz “olgun” insanlar dahi toplumsal düzen söz konusu olduğunda, olaya değil özneye yakınlığına göre saf tutup savunmaya geçiyor.
Sözü Çarşamba günü yayınlamış olduğum yazıya getireceğim.Ama
önce gelen tepkileri arz edeyim:
-Yazılarınızı internetten okuyorum ve o kadar yoğun reklam var ki yazınızı okuyamadım bile.
(Yazımı okurken karşılamış olduğunuz reklamlardan dolayı özür dilerim. Sorumlusu ben değilim lakin benim yazımı okumak için reklama maruz kaldığınızı söylediğinize göre her birinize özür borçluyum. Fakat lütfen şunu düşünelim: İnternetin ruhu reklama dayanıyor. Her türlü işimizi internet üzerinden yaparak, bu “ruh” u ne kadar diri tuttuğumuzu kendimize sorabiliyor muyuz?)
-Eski bir bakanın yaptığı hoyratlığı yazmak kolay. Sıkıysa hali hazırda bakan olan birine dair yazın bu yazıyı.
Güçsüzden yana olmak kolay.Önemli olan haktan yana olmak.
(Bakan eski Bakan olunca güçsüz oluyor bu cümlenin sahibine göre. Asgari ücret ile çalışan site güvenlik görevlisi ise “güçlü” .
Bu eleştiri için söylenebilecek cümleler ziyan. Bakış açısının bu kadar yanlış bir şekilde ortaya konduğu başka örneklerle karşılaşmamak için dua ettim. Karşılaşırsam emin olun ben dahi toplumsal tutarlılık adına diri tutmaya çalıştığım umudumu yitirebilirim.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 396 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 725 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar