“Çoban Ahmet Aslan’ın hikayesini dinledik, hikayesinde dinlendik”

Çoban Ahmet Aslan'ın hikayesinden yol almaya devam ediyoruz. Konyalı okuyucularım Ahmet Aslan'ı misafir etti ve nasiplerinden bize de pay sundular. Buyurun:“Okudukları ve yaşadıkları ona arifane bilgelik...

Çoban Ahmet Aslan'ın hikayesinden yol almaya devam ediyoruz. Konyalı okuyucularım Ahmet Aslan'ı misafir etti ve nasiplerinden bize de pay sundular. Buyurun:
“Okudukları ve yaşadıkları ona arifane bilgelik kazandırmış”
“22 Nisan Cuma günü köşe yazınızı okudum, bahsi geçen çoban Ahmet Aslan'ın belgeselini izledim ve hikayesinden çok etkilendim. Konya'da yaşadığını öğrenince bu insanı mutlaka tanımalı ve tanıtmalıyım düşüncesi ile tweet attım size ve sayenizde dileğim gerçekleşti. (Teknoloji ve internet mucize bir nimet) Malumunuz Konya'da NİHAYET Dergi okurları olarak toplanıyor ve dergimizi birlikte değerlendiriyoruz. Bu defa toplantımıza çoban Ahmet Bey'i davet ettik ve tabiri caizse nefesimizi tutarak dinledik kendisini. Onu dinlerken günlük koşturmalarımızın bizi ve zamanımızı nasıl öğüttüğünü, yok ettiğini düşündüm.
Okudukları ve yaşadıkları ona arifane bilgelik kazandırmış ve her insan fıtratında var olan iyi hasletlerin onda farklı ve sıradışı bir tezahürü olmuş. Zamanı durdurmuş sanki. Bir parça kağıt için ağaçlardan utandığını düşünen, dağda, merada, heryerde ve yaratılan herşeyde bir ruh, bir incelik ve bir can gören bilge birini dinledik!!
Siz ona “memleket tebessümü” demiştiniz, hakikaten dediğiniz gibi memleket tebessümü ve biz de payımıza düşen dersleri aldık Elhamdülillah!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 77 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 723 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar