Anzaklar ve İstanbul’a dikilecek eşek heykeli

- I -Yıllardır her sene Nisan ayında aynı şoku yaşıyorum. Televizyon seyrettiğim zamanlarda (artık seyretmiyorum) Çanakkale’de Anzakların “Şafak Ayini”ni şevk ile anlatan haber spikerlerine...

- I -

Yıllardır her sene Nisan ayında aynı şoku yaşıyorum. Televizyon seyrettiğim zamanlarda (artık seyretmiyorum) Çanakkale’de Anzakların “Şafak Ayini”ni şevk ile anlatan haber spikerlerine şaşkınlıkla bakar, sonra ağlardım. Evet ağlardım. Çanakkale Harbi turistik bir dille ve Anzak muhabbeti ekrana böyle yansıyınca yeni yetişen kuşaklara ne anlatmış olacağız diye dertlenirdim.

Bir ben mi şaşırıyorum diye kederimi paylaşmaya kalkar, sonra yine kederimde yalnız kalırdım.

Şimdi bunları niye yazıyorum? Çünkü bu sene Anzakların Şafak Ayini haberlerini okurken karşıma BBC’nin haberi çıktı. Haberin tarihi 27 Nisan 2015. Bu haber ile bitmeyen kederimi paylaşma imkanı buldum diye okumakta olduğunuz metni yazmaya başladım. Haber şöyle:

Avustralya’nın SBS kanalında görevli spor spikeri Scott McIntyre, Anzak Günü dolayısıyla yazdığı “saygısız” tweetler yüzünden işten atıldı. SBS, McIntyre’ın “kurumun iş ahlakını çiğnediğini” duyurdu.

Scott McIntyre, Gelibolu çıkarmasının 100. yıldönümü dolayısıyla yazdığı tweette “Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin yargısız infazlar, yaygın şekilde tecavüzler ve hırsızlık yaptıklarını” söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 297 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 724 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar