21. yüzyılda kadın seçmenler ve kadın başkanlar...

I-21. Yüzyıl kadınların yüzyılı olacak diyen sosyal bilimcilerin sayısı giderek artıyor. Ancak bu ifade kadınların hayatı daha kolay ve rahat olacak anlamına gelmiyor. Kadınların yükü daha da artacak...

I-

21. Yüzyıl kadınların yüzyılı olacak diyen sosyal bilimcilerin sayısı giderek artıyor. Ancak bu ifade kadınların hayatı daha kolay ve rahat olacak anlamına gelmiyor. Kadınların yükü daha da artacak, gündelik hayatın ve kamusal hayatın sorumlulukları kadınların mesuliyeti altında olmaya devam edecek.

Boşanmaların arttığını, tek ebeveynli ailelerin çoğaldığını, boşandıktan sonra çocukların bütün mesuliyetini daha ziyade annelerin yüklendiğini göz önünde bulunduracak olursak, kız çocuklarını daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerektiği sonucuna varabiliriz. Fakat toplumsal dayanışmanın zayıf olduğu yerlerde bireylerin gücü, hayatını kolaylaştırmaya yetmez, belki bir parça daha az yaralanmalarına vesile olur. Doğru olan kız çocuklarını ve erkek çocuklarını sorumluluk sahibi, öz güveni gelişmiş, merhamet ehli bireyler olarak yetiştirmek.

Aşağı yukarı her ailede gündelik hayat, kadınların enerjisi ve gayreti ile sürdürülüyor. Gündelik hayatın sorumluluğunu sadece para kazanma olarak anlayan erkeklerin hayatının sorunsuz olduğunu söyleyebilir miyiz? Hayır. Sorumluluk almak, sorunları azaltır. Sorumlulukları terk etmek sorunları büyütür. Çünkü insanın yaradılışı kucakladıkça dengesini bulan bir yapıdır.

Soru şu: Gündelik hayatın değişen ritmi içinde erkekler kendilerine nasıl bir yer ve konum belirleyecek?

10 bin yıllık geçmişin tecrübesi, erkekler tarafından nasıl güncellenecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 376 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 724 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar