Zeytin Dalı'nın medya ayağı

Zeytin Dalı Harekâtında 16 günü geride bıraktık. Medyada ilk günler hâkim olan heyecan büyük oranda azaldı. Fakat gazetecilik mesleğinin icrası bakımından ders niteliği taşıyan, farklı bir...

Zeytin Dalı Harekâtında 16 günü geride bıraktık. Medyada ilk günler hâkim olan heyecan büyük oranda azaldı. Fakat gazetecilik mesleğinin icrası bakımından ders niteliği taşıyan, farklı bir dönemden geçiyoruz.
İletişim teknolojileri muazzam ilerledi. Gelişmeleri savaş oyunu izler gibi anında takip ediyoruz. Kim, hangi cephede; internet üzerinden anlık görebiliyoruz.
Teröristlerden temizlenen yerlerden kısa sürede canlı yayın yapılabiliyor. Bir askerin ya da ÖSO mensubunun çektiği görüntüler saniyesinde milyonlarca kişinin eline ulaşabiliyor. Yani sosyal medya geleneksel medyadan büyük rol çaldı. Zamanla yarışılan böyle bir ortamda ister istemez yazılı basın varlık gösteremedi. Bu yüzden gazete manşetleri 'coşku' vermekten, yeni bilgi ve analize geçemedi. Televizyonlar da aynı görüntü ve haberlerle dönüyor.
           ***
Sur ve Cizre'deki olaylarda Batılı gazetecilerin manipülasyonlarına engel olunamamıştı.
Bu gazeteciler teröristlerin ininden yayın yapıyor, onları “özgürlük savaşçısı” diye takdim ediyorlardı.
Pekii Afrin operasyonunda devletin iletişim kaynakları süreci nasıl yönetiyor?
Sınırda 123'ü yabancı 264 gazetecinin bulunduğu belirtiliyor.
Genelkurmay günde iki defa gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapıyor.
Ancak bölgedeki gelişmeleri sağlıklı bir şekilde duyuracak enformasyon birimi yok.
Daha doğrusu iki yerde basın ofisi kurulmuş. Ancak söz konusu birim, akredite kartı vermekten öteye geçmiyor.
Oysa orada bulunanların talebi sağlıklı bilgi...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 915 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 286 Okunma Kurum'un iki rakibi!.. 11 Mart 2024 | 314 Okunma Dizilerin gc doru kullanlyor mu? 04 Mart 2024 | 110 Okunma Uzak corafya notlar:Byyen, glenen, ilgi eken Trkiye... 26 Şubat 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar