Yabancı haber sitelerinin artışı neyin işareti?

İngilizlerin BBC'si, Rusların Sputnik'i, Almanların Deutsche Welle'si, Barzani yönetiminin Rûdaw'ından sonra Suud sermayeli Independent de internetten Türkçe yayınına başladı.Peki, yabancı...

İngilizlerin BBC'si, Rusların Sputnik'i, Almanların Deutsche Welle'si, Barzani yönetiminin Rûdaw'ından sonra Suud sermayeli Independent de internetten Türkçe yayınına başladı.
Peki, yabancı kökenli medyanın Türkiye'ye ilgisinin altında ne yatıyor?
Bu durumun bir görünür bir de görünmeyen sebebi var.
Birincisi Türkiye çok dinamik bir ülke. Habercilik anlamında bereketli. Gazete, haber kanalı, internet haber portali sayısı bakımından zengin. Fakat basın, var olanı özgürce yazma/yansıtma konusunda birtakım sıkıntılar yaşıyor.
Bütün yayın organları çok taraflı. Paranoyak tipler mesleğin ilkelerini yok etti. Güven kayboldu, itibar zedelendi. Hâliyle 'haber' isteyen dijital çağın vatandaşları sıkıldı. Bu açığı gören Türkiye'ye geldi. Yani mevcut durumu şartlar doğurdu.
Ortada çok garip bir manzara var. Devlet bile kendi millî medyasına itibar etmiyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dnemin iareti uakta verildi 06 Mayıs 2024 | 66 Okunma erez paras ne oldu? 29 Nisan 2024 | 184 Okunma El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.066 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 125 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar