Makam uçağının spikerleri...

Cumhurbaşkanı yurt dışı gezilerine kalabalık bir gazeteci grubuyla gidiyor. Uçağa önceden sadece yazılı basının temsilcileri davet edilirdi. Yayın yönetmenleriyle birlikte zaman zaman köşe yazarları da...

Cumhurbaşkanı yurt dışı gezilerine kalabalık bir gazeteci grubuyla gidiyor. Uçağa önceden sadece yazılı basının temsilcileri davet edilirdi. Yayın yönetmenleriyle birlikte zaman zaman köşe yazarları da çağrılırdı.
Son yıllarda televizyoncular da uçağın müdavimlerinden. Sadece yayın yönetmenleri değil, spikerler ve program sunucuları da gezilerde boy gösteriyor. Buket Aydın (Kanal D), Simge Fıstıkoğlu (NTV), Hilal Özdemir (A Haber), Pelin Çift (TRT 1), Belkıs Kılıçkaya (24 TV), Kübra Par (Habertürk) aklıma gelenler... Üstelik bu isimler bir değil çok defa davet edildi.
Cumhurbaşkanı, dönüşte soruları cevaplıyor. Sohbetten ortak bir metin çıkıyor. Gazetecilerden biri deşifre yapıyor. Metin 'kontrolden' sonra haber merkezlerine ulaştırılıyor.
Her yayın kuruluşu önemli gördüğü ve yayın politikasına daha uygun bulduğu ifadeleri ön plana alarak röportajı yayınlıyor.
Gazeteler bazen manşette 'pişti' oluyor, bazen de aynı ifadeden farklı cümleler öne çıkarılıyor.
Ne var ki uçakta televizyoncuların ağır basması röportajın yayınlanma saatini de değiştirdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
erez paras ne oldu? 29 Nisan 2024 | 184 Okunma El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.064 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar