İlker Başbuğ o sözleri kime söyledi?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, önceki hafta Adıyaman’ı ziyaret ediyor. Gazeteciler otelde kendisine mikrofon uzatıyor. O da Zeytin Dalı Harekâtı başta olmak üzere gündemle ilgili değerlendirmelerde...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, önceki hafta Adıyaman’ı ziyaret ediyor. Gazeteciler otelde kendisine mikrofon uzatıyor.
O da Zeytin Dalı Harekâtı başta olmak üzere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.
Afrin operasyonunun siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini ifade ediyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım?" diye Başbuğ'u isim vererek eleştirince İlker Paşanın açıklamaları tekrar gündeme oturdu. Konu, o gün Cumhurbaşkanına da soruldu. Erdoğan, "Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun, gereği yapılacak" dedi.
           ***
Başbuğ’un açıklamalarını tekrar tekrar izledim.
"Afrin operasyonu gerekliydi. TSK başarıyla çıkacaktır. ABD yanlış maceradan vazgeçsin" diyor. Makul sözler sarf ediyor yani.
Başbuğ, bir gazetecinin sorusu üzerine "Mehmetçik orada çatışırken şehit olurken, yok siyasiydi diye tartışmaların zamanı değil" diye cevap veriyor.
Ancak kayıtlarda meslektaşımızın ne sorduğu belli değil.
Röportajda Doğan Haber Ajansı ile yerel Mercan Tv ve Perre Haber Ajansının mikrofonunu gördüm.
Perre Haber Ajansını aradım. Yayın Koordinatörü Hakan Furkan çıktı telefona.
"Hakan Bey, Başbuğ'a ne sordunuz?" dedim.
"Şaşkınlık içindeyiz" diye cevap verdi Furkan, "Biz Kılıçdaroğlu'nun sözlerini sormuştuk. Konu farklı alanlara gitti. Başbuğ'un ekibi daha sonra bizi arayıp görüntü kaydını istedi. Ancak ham kayıtları silmiştik."
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.063 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.082 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 928 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar