Devrimi yaptılar ve siz yoktunuz!

Firari Can Dündar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşüne dair haberi paylaşırken "Bastille?" diye tweet attı.Bastille, 1789 Fransız İhtilâlinin seyrini...

Firari Can Dündar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşüne dair haberi paylaşırken "Bastille?" diye tweet attı.
Bastille, 1789 Fransız İhtilâlinin seyrini değiştiren, dünya siyaset tarihinin önemli olaylarından biri sayılır. Meclis'te temsil edilmediklerini söyleyen binlerce kişi, Fransız kralına karşı isyan çıkardı ve Bastille Hapishanesini bastı. Maksatları mahkûmları çıkarmak değil ha! Çünkü içeride iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda suçlu vardı. Asıl mesele, hapishanede depolanan 32 bin silaha ve cephaneliğe el koymaktı.
14 Temmuz 1789 sabahı ayaklanan yığınlar, silah ve mühimmata el koydu. İsyan ülke geneline yayıldı ve kralın otoritesi yıkıldı.
Solcular işte buna ilk halk devrimi diyor.
Tescilli casus, kalkmış şimdi "Çakma Gandi"den bir Bastille çıkar mı diye umuyor.
Ne kadar da çaresiz... Ne kadar da zavallı... Ne kadar da içerideki FETÖ'cülerin çıkarılmasını düşünürken kendini ifşa edici hâl içinde...
Bir kere o ihtilali halk, 2002'de yaptı. 15 Temmuz 2016 günü de Çakma Gandi saklanacak köşe ararken ihtilale mührünü vurdu.
***
Bunların hepsi garip. Misal, Cumhuriyet taifesinden Mine Kırıkkanat.
Manisa'daki toplu asker zehirlenmelerinin ardından "Rus devriminin çıkış noktası 1905 Potemkin zırhlısı personeline bozulmuş yemek vermektir. Manisa'da 200 askerimiz daha zehirlendi, tık yok!" diye tweet attı.
Kafaya bak. Zehirlenmeden devrim devşirmeye kalkıyor.
Kırıkkanat "Göbeğini kaşıyan adam" nefretinin patent sahibi.
Mahut kadın, on sene evvel Atatürk Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken, sahil yolunda mangal yapanlar üzerinden "kötü kokan, yerlere tüküren, kıllı, donlu, göbekli halk" diye AK Parti seçmenini aşağılamıştı.
Tam 9 yıl sonra, 7 Ağustos 2016'da tahkir ettiği halk, mangal yapılan o sahilde, dünya tarihinin en büyük mitingini düzenledi. Millet sahilde devrim yaptı. Ve siz orada da yoktunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.063 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.082 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 928 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar