YPG, Türk GSM mi kullanıyor?

Haberi New York Times'ta okumasam hiç aklıma gelmezdi. Türk ordusuna karşı hain ve alçakça bir savaş yürüten PKK/PYD teröristleri, birbirleriyle Türkiye sayesinde haberleşiyormuş. NYT muhabiri, Suriye’nin kuzeyine...

Haberi New York Times'ta okumasam hiç aklıma gelmezdi.

Türk ordusuna karşı hain ve alçakça bir savaş yürüten PKK/PYD teröristleri, birbirleriyle Türkiye sayesinde haberleşiyormuş.

NYT muhabiri, Suriye’nin kuzeyine gitmiş ve PKK/PYD teröristleriyle görüşmeler yapmış.

Amerikan gazetesinden ilgili bölümü aynen aktarıyorum:

“Mr. Gherde (YPG komutanı), Samsung tabletini çıkardı ve internet üzerinden bir askeri haritaya bağlandı. Çok şükür ki, kendisinin düşmanı olan ülkenin GSM kuruluşu Turkcell’in sayesinde güçlü bir sinyalle, sorunsuzca. Ve haritadan bir komuta merkezinin yerini işeretledi. 3.5 kilometre yani yaklaşık 2 mil uzaklıkta. Bulunduğumuz yerden de açıkça görülebilen bu kamp, tüfek atış mesafesinin dışındaydı. Hatta YPG’nin elindeki 50’lik ağır makineli tüfeklerin bile menzilinin ötesinde.”

New York Times’ın haberinden de açıkça anlaşılacağı gibi, PKK/YPG teröristleri, Türk ordusuyla çatışırken, iletişimlerini Türkiye’nin GSM şebekesi üzerinden gerçekleştiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar