Herkes kazandı, herkes kaybetti

Geçmişte CHP'nin yaptığını, şimdi AK Parti yapıyor galiba. "Bizim oylar çalındı. Geçersizlerin çoğu bizim, yeniden sayım yapısın, sandıklarda bazı fırıldaklar döndü."

Bu söylemler yabancı değil ancak bu kez farklı bir ağızdan çıkıyor bu sözler. 
AK Parti’den. 
Umarım ki, bu iş kavga gürültü çıkmadan, hakkaniyetli bir biçimde karara bağlanır.
AK Parti’nin İstanbul kaybını kolay kolay hazmedemeyeceği bilinen bir gerçek ama siyasette, hazım önemli. 
Diğer yandan bu seçimin kazananı kim, kaybedeni kim diye konuşmalar yapılıyor etrafta. 
Öyle bir sonuç ki, herkes kazananı, herkes kaybedeni. 
CHP oyunu gerçek anlamda arttıramadığı için kaybeden olurken, büyük kentlerin büyük bölümünü AK Parti’den aldığı için kazanan. CHP’nin bir de yan kazancı var. Bu seçimle beraber çok güçlü bir lider adayı da buldu. Bu da geleceğe dönük kârı oldu CHP’nin. 
Büyük kentlerin büyük bölümünü kaybeden, Ankara ve İstanbul’u 25 yıl sonra CHP’ye kaptıran AK Parti kaybeden ama Cumhur İttifakı olarak yüzde 50’nin üzerinde tutunmayı başardığı ve Beka meselesini seçmene kabul ettirmiş göründüğü için kazanan. 
İYİ Parti bu seçimde rüştünü ispat ettiği için kazanan ama hiçbir belediyeyi kazanamadığı için kaybeden. 
HDP, Güneydoğu’da kayıplar yaşadığı için kaybeden ama AK Parti’nin Batı’daki kayıplarında ciddi katkısı olduğu için kazanan. 
Ama galiba hiç kaybetmeden kazanan tek parti MHP. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar