Futbolculara ağır vergi geliyor

Vergi Kanunu'nda değişiklikler yapan tasarı hemen hemen tamamlandı. Yakında TBMM Genel Kurulu'na iner ve belki bir iki değişiklikle yasalaşır. Kanunda olumlu, olumsuz pek çok değişiklik var.

Görebildiğim kadarıyla hizmet sektörlerinde vergi oranını arttıran, üretim sektörlerinde ise düşüren veya aynen koruyan bir yaklaşım geliştirmeye çalışmışlar ki, bunu makul buldum.

Genel olarak taslağın bende uyandırdığı intiba, "Denizi bitirdik. Acil su lazım" durumu.

Yani: "Durum şahane. Vergiler müthiş."

Şaka bir yana yeni tasarıdaki en önemli değişiklik, yıllardan beri tartışılan "Futbolcu vergileri" ile ilgili.

Bu tasarı yasalaşırsa, Türkiye futbolcular için "vergi cenneti" olmaktan çıkacak ve Türkiye 1. Liginde ya da Süper Liginde oynayan futbolcular Avrupalı meslektaşları ile hemen hemen aynı oranda vergilendirilecekler.

Siz bakmayın, tasarıyı üstünkörü okuyup "Futbolcu vergileri en yüksek yüzde 20 oranında olacak" diye yazarak artışın sadece yüzde 5 oranında olacağını iddia edenlere.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar