Dikey bahçe tartışması

Tünel inşaatları neredeyse iki yıl aşkın süredir parasızlıktan durmuş vaziyetteyken, dikey bahçelere milyonlar harcamaya devam etmek makul değildi. Ancak bunun yerine duvarları boyamak ne kadar doğru? Çok kısa süre sonra o boyaların üzeri kirle...

Pershing Hall, Paris’in en güzel butik otellerinden biridir.

Andree Putman’ın tasarladığı otel, tasarımcısı sayesinde Plaza Athenee, Ritz, George V gibi ikonik Paris otelleri arasında yer alır.

Otelin en önemli özelliklerinden birisi, belki de birincisi üzeri kapatılarak bir kahvaltı salonu, lokanta ve geceleri de bara çevrilen bahçesinin bir duvarını kaplayan kocaman “dikey bahçesidir.”

Açık söyleyeyim ben hayatımda ilk dikey bahçeyi bu otelde gördüm.

Bir gün otelin yöneticilerinden biriyle sohbet ederken dikey bahçenin güzelliğinden söz etmiş karşılığında “Bir de bana sorun o bahçenin maliyetini. Bizi bitiriyor” yanıtını almıştım. 
Sonrasında 2000’lerin ortasında Jacques Chirac’ın kurduğu Musee de Quai Branley de bahçeye çevrilmiş dış cephesiyle Paris’e damga vurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum