Seçim ve geçim arasında “Asgari Ücret” politikas

Dün, bir “asgari ücretli”nin “seçim ve geçim arasında”ki halet-i ruhiyesinden söz etmiştim. Bugün asgari ücret konusuna giriş yapmak istiyorum. Seçim çalışmaları esnasında asgari...

Dün, bir “asgari ücretli”nin “seçim ve geçim arasında”ki halet-i ruhiyesinden söz etmiştim. Bugün asgari ücret konusuna giriş yapmak istiyorum.

Seçim çalışmaları esnasında asgari ücret konusunda Ak Parti dışındaki siyasi partilerin vaatleri oldu. Her ne kadar bazıları gerçekleşmesi mümkün olmayan, “nasılsa iktidara gelemeyeceğim, bol keseden atayım, ne kadar tutarsa kârdır” türünden olsa da, gerçekleşebilir rakamlardan oluşan vaatler de vardı. Ama seçmen, iktidara gelebileceklerine inanmadığından itibar etmedi.

Ak Parti ise, “asgari ücretin arttırılmasına karşı” çıkıp, bir kısım seçmeni kaçırdı. 

Ailelerin “ekonomik  ve sosyal problemleri” araştırıldığında, “sefaletin sanılandan büyük olduğu” görülecektir. “Sosyal Devlet”in ana görevleri arasında, ailelerin ekonomik ve sosyal problemlerini çözmek başı çeker.“Toplam zenginlik” değil de, “toplam zenginliğin bireylere ve ailelere düşen gerçek değerleri”nin hesaplanması ve her birinin “yoksuluk sınırı”nın, hiç değilse “açlık sınırı”nın üzerinde olmasıdır önemli olan. Belirli bir sınıfın yüksek gelir düzeyine ulaşması ve toplam geliri böldüğünüzde kişi başına düşen ortalamanın yüksek çıkması aldatıcı olur. O “toplamın, bireylere ve ailelere düşen yüksek ve yeterli gerçek değerlerinin bileşimiyle elde edilmiş olması” lazımdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 310 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 248 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 160 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 174 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar