İş işten geçtikten sonra-1

Hani, “sakalım yok ki sözüm dinlensin” derler ya... Bende sakal var ama sözümü dinleyen yok. Lâkin dönüp dolaşıp sözüme gelen de çok. İşte size iki konu: Çözüm süreci ve...

Hani, “sakalım yok ki sözüm dinlensin” derler ya... Bende sakal var ama sözümü dinleyen yok. Lâkin dönüp dolaşıp sözüme gelen de çok. İşte size iki konu: Çözüm süreci ve PKK/PYD’nin Suriye’deki kazanımları.

PKK/PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde devlet kuracak duruma geldiği bizim basının dikkatini yeni çekti. PYD’nin, IŞİD’den daha tehlikeli olduğu da yeni yeni söylenir oldu. PKK/PYD Akdeniz’e ulaşan bir koridor açtığı taktirde, Türkiye için IŞİD’den daha tehlikeli olacakmış.

“Devlet yönetimi” açısından trajik olan şu: Haberlere bakarsanız, hem hükümet, hem de asker, ancak tüm bunlar olduktan sonra “şimdi ne olacak” sorusuna cevap aramaya başlamışlar. Böyle şey olur mu? Devlet dediğin, olası bütün senaryoları önceden belirler, her biri için hangi tedbirleri alacağını önceden plânlar, istemediği bir gelişmenin olmaması için tedbir alır. İş işten geçtikten sonra “şimdi ne yapacağız”ı konuşmanın ne yararı var?

PKK/PYD’ye Akdeniz’e açılan bir koridor verileceği sırmış gibi, bunun önüne geçecek tedbirlerin şimdiye kadar alınmamış olması, nasıl yönetildiğimizin göstergesi değil de ne? PKK/PYD, Batılı güçlerin fiili/askeri desteğiyle her geçen gün büyü(tülü)yor ve toprak kazan(dırıl)ıyor. Ancak bizimkiler, PKK/PYD’nin IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu tüm bunlar gerçekleştikten sonra yeni anlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar