Ak Parti için Acil Eylem Plânı önerisi

Ne dersek diyelim, sonuç ortada. Geçmişi değiştiremezsiniz. Olanı iptal edemezsiniz. Ama olup-bitenden ders alır,  hataları düzeltir, geleceği yeniden plânlayabilirsiniz. Dün de söylediğim gibi...

Ne dersek diyelim, sonuç ortada. Geçmişi değiştiremezsiniz. Olanı iptal edemezsiniz. Ama olup-bitenden ders alır,  hataları düzeltir, geleceği yeniden plânlayabilirsiniz.

Dün de söylediğim gibi, şimdi “geçmişin muhasebesi”ni yapıp, geleceğe dair “gereken adımlar”ı ivedilikle atma zamanı. Bu kapsamda Ak Parti’nin bir “Acil Eylem Plânı”na ihtiyacı var. İşte benim 16 maddelik “Acil Eylem Plânı” önerim:

1- İlk MGK toplantısında “Kırmızı Kitap” değiştirilerek, daha önce oraya yazılan ve tüm cemaatleri baskı altına alma kapısını açabilecek “Devlete Paralel Tüm Yapılanmalar” tanımlaması kaldırılmalı veya “cemaat çalışmalarına zarar ver(e)meyecek şekilde tashih” edilmeli.

2- Ak Parti içine doldurulmuş olan ve fakat “partinin ana unsurunu teşkil eden inançlı kesimler”in duyarlılıklarını paylaşmayan, dikkate almayan, hatta çiğneyebilen, “toplumun inanç, kimlik ve kişilik değerleri”ne karşı duyarsız kalan “yabancı unsurlar” derhal ayıklanarak, parti, “kuruluşunda sahip olduğu ruh”a döndürülmeli.

3- Bu kapsamda “3 dönem kuralı” kaldırılarak, “toplumun tanıdığı ve güven duyduğu isimler” tekrar partide etkin konumlara getirilmeli.

4- Partide “iki başlı yönetim görüntüsü”ne ve “Cumhurbaşkanı’nın,partinin işlerine müdahil oluyormuş görüntüsü”ne son verilmeli. Bazı“özel ilişkiler”in kamuoyunun gözü önünde değil, arkaplânda yürütülmesi sağlanmalı. Davutoğlu, “A takımı”nı belirlemede daha serbest olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar