Annelere kreş desteği

KADINLARIN çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlayacak birçok tedbir alınıyor ve uygulamaya konuluyor. Böylece kadınlar hem çocuk sahibi olup hem de iş hayatında kariyer yapma imkanı...

KADINLARIN çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlayacak birçok tedbir alınıyor ve uygulamaya konuluyor. Böylece kadınlar hem çocuk sahibi olup hem de iş hayatında kariyer yapma imkanı buluyor.
İş Kanunu hamile ve çocuklu çalışanların çalışma şartlarıyla ilgili tedbirler alınmasını hüküm altına almış durumda.
Yine bu hükümlere uygun olarak çıkartılan yönetmeliklerle de özellikle kreş konusuna son nokta konuldu. Söz konusu yönetmeliğe göre yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun, 100-150 kadın çalışanı olan işyerlerinde, emzirme odası açılması gerekiyor. Yine 150'den çok kadın çalışanı olan şirketlerde, 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması için bir kreş kurulması ya da hizmet satın alınması zorunlu hale getiriliyor.
Bazı şirketler yaptıkları sözleşmelerle çalışanlarının kreş faturalarını da karşılayabiliyor.
Bu açılacak ya da hizmet alınacak kreşin işyerinden 250 metreden daha uzak olması durumunda ise servis konulması yine hüküm altına alınmış durumda.

BABAYA DA HAK VAR

Burada kadın sayısı belirlenirken işyerinin tüm şubeleri dikkate alınıyor. Yani bir bankanın herhangi bir şubesindeki çalışan kadın sayısına değil bulunduğu mücavir alandaki tüm şubelerdeki sayılara bakmak gerekiyor. Kreş imkanından kadın işçilerin çocukları ile erkek işçilerin annesi ölmüş veya velayeti babaya verilmiş çocukları faydalanıyorlar. Yönetmeliğe uymayan işyerlerine idari para cezaları uygulanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık onuru için soykırıma dur de 23 Nisan 2024 | 22 Okunma Zamların bahanesi yok! 01 Mart 2024 | 24 Okunma Bulanlar arayanlardır 21 Mart 2023 | 111 Okunma Ekonominin düşmanı 'Koalisyon' 17 Mart 2023 | 50 Okunma Deprem yüzsüzleri! 13 Şubat 2023 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar