Yunanistan dersleri

Komşumuz Yunanistan’ın içine düştüğü sıkıntıyı kısa zamanda aşması beklenmiyor.Siyasetçiler birbirini suçlasa da, yaşanan krizde tamamının kabahati olduğu söylenebilir....

Komşumuz Yunanistan’ın içine düştüğü sıkıntıyı kısa zamanda aşması beklenmiyor.
Siyasetçiler birbirini suçlasa da, yaşanan krizde tamamının kabahati olduğu söylenebilir. Kazandığından daha fazla harcama yapan kişi ve ülkelerin iflâs etmesi eşyanın tabiatı gereğidir. Yunanistan’da yaşanan hadise de ancak bu şekilde özetlenebilir.

Hatırlamak lâzım ki Yunanistan’da yaşanan kriz bugünün meselesi değil. Hadisenin bu noktalara geleceği dünden belliydi. İşte bir haber: “Avrupa Birliği (AB), iflâsın eşiğinde olan Yunanistan’ın uygulayacağı tasarruf tedbirlerini denetlemek ve borçların ödenmesi için yapılacak yoğun özelleştirme operasyonlarını kontrol altında tutmak için ülkenin egemenliğini ‘kısıtlayacak’. (...) Bu denetim akıllara, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde, borçların ödenmesini garanti altına almak için Avrupa ülkeleri tarafından kurdurulan ve hazinenin yerini alan Düyun-u Umumiye (Genel Borçlar) idaresini akıllara getirdi.” (Milliyet, 5 Temmuz 2011)

4 yıl önceki haber, tam da bugünü anlatmıyor mu? 2011’de alınan kararlar bile komşumuz Yunanistan’ı kurtarmaya yetmedi ve maalesef daha feci durumlara düştüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar