‘Yerinde say’ma Türkiye!

Keşke, sadece büyük vaadlerde bulunmakla ‘Büyük Türkiye’ye ulaşmak mümkün olsaydı. Ne yazık ki çalışmadan, terlemeden, koşmadan böyle bir hedefe ulaşmak mümkün...

Keşke, sadece büyük vaadlerde bulunmakla ‘Büyük Türkiye’ye ulaşmak mümkün olsaydı. Ne yazık ki çalışmadan, terlemeden, koşmadan böyle bir hedefe ulaşmak mümkün değil.
“Büyük Türkiye” hedefi, bugün ortaya konulan bir hedef değil. Yıllar önce bu hedef ortaya konulmuş ve ulaşmak için de belli ölçülerde gayret sarfedilmiş. Bu hedefe ulaşılamamış olmasının sebeplerinden biri de, kaplumbağa hızıyla da olsa yürüyen Türkiye’nin darbeler sebebiyle ‘ters çevrilmiş’ olmasıdır. Her ne sebeple olursa olsun ‘ters çevrilen’ kaplumbağanın hedefine ulaşması mümkün olur mu?

Askerî darbelerden bunca kötülük görmüş bir millet olarak, darbelerin Türkiye’ye verdiği maddî ve manevî zararları dört başı mamur bir şekilde ortaya koyabilmiş değiliz. Her darbenin Türkiye’yi geriye götürdüğü noktasında ihtilâf yok, ama ne ölçüde gerilediğimiz de ortaya konulamadı. Belki zor, ama yapılması gereken bu iş yapılmadığı için, darbeciler gülünç iddialarla neredeyse her on yılda bir yönetime el koydular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar