Yemen’e el uzat!

Bir kişi değil, bir ülkenin ölüm ihtimalinden bahsediliyor ki böyle bir durum Allah muhâfaza etsin en başta İslâm ülkelerinin ve dolayısıyla insanlığın ölümü anlamına gelmez mi?Yanık...

Bir kişi değil, bir ülkenin ölüm ihtimalinden bahsediliyor ki böyle bir durum Allah muhâfaza etsin en başta İslâm ülkelerinin ve dolayısıyla insanlığın ölümü anlamına gelmez mi?
Yanık türkülere de konu olan Yemen’den bahsediyoruz. Sadece İslâm dünyasının değil, insanlık âleminin gündeminde olması gereken bu ülke, ne yazık ki haberlere dahi konu olamıyor. Her fırsatta kızdığımız ve küstüğümüz Birleşmiş Milletler’in açıklamaları olmasa bu İslâm ülkesinde neler yaşandığını dahi duymayacağız. Böyle mi olmalıydı?

Ansiklopedilerdeki bilgilere göre Yemen’in nüfusu 25 milyon civarında. Nüfusun çok önemli bölümü Araplardan meydana geliyor ve ülke nüfusunun % 99’u Müslüman. Geri kalan azınlık bölümünü de Yahudiler, Hindular, Bahailer ve Hıristiyanlar oluşturuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar