Yargı güven vermeli

Hak, hukuk ve adalet ne ölçüde gündeme gelir ve taraftar bulursa haksızlıkların azalması da o kadar mümkün olur.Hakkın küçüğüne ve büyüğüne bakılmayacağı da hep hatırda...

Hak, hukuk ve adalet ne ölçüde gündeme gelir ve taraftar bulursa haksızlıkların azalması da o kadar mümkün olur.
Hakkın küçüğüne ve büyüğüne bakılmayacağı da hep hatırda tutulmalı. Adaletin tecelli ettiği bir sistem hepimizin menfaatinedir. Aksi durum, yani adaletsiz uygulamaların devam etmesi de yine hepimizin aleyhinedir.

Adalet sistemine karşı ciddî bir güvensizlik olduğu her halde inkâr edilemez. Elbette bu güvensizlik sadece bu günün meselesi de değildir. Yıllardan beri devam eden bir sıkıntı, bir kriz, bir güvensizlik vardır. Ancak son yıllarda bu güvensizliğin daha da ayyuka çıktığı her halde umumî bir kanaat olarak tescil edilmiştir.

Hukukun siyasetten üstün olduğuna dikkat çeken gazeteci yazar Taha Akyol, “Son anayasa değişikliğine göre bütün HSK üyelerini ‘siyasî irade’ atıyor. Böyle bir yargı ‘siyasî irade’den ‘bağımsız’ ve onun karşısında ‘tarafsız’ olabilir mi?” diye sormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar