Yanlışa hayır, hayır, hayır!

Bu kadar yanlışın iç içe girdiği, çözülmesi zor bir hal aldığı devirler çok azdır.Kanlı terör örgütünün işlediği cinayetler her türlü tepkiyi hak ediyor. Ancak bu tepkiyi...

Bu kadar yanlışın iç içe girdiği, çözülmesi zor bir hal aldığı devirler çok azdır.
Kanlı terör örgütünün işlediği cinayetler her türlü tepkiyi hak ediyor. Ancak bu tepkiyi ortaya koyarken yeni yaralar açmamak asıl olmalıdır.

Sükûnet çağrıları yapanlar olduğu gibi, bazıları da sokağa çıkıp slogan atmayı tercih ediyor. Sokakların tekin olmadığını bilenler biliyor. Bu noktada en çarpıcı hadiseler 12 Eylül öncesinde yaşanmıştır. Aynı silâhla sabah bir grubun, akşam başka bir grubun tarandığı ya da cinayetler işlendiği kayıtlara geçmiştir. Terör, sisli ve bulutlu havaları sever. Sokak ve gece bir araya geldiğinde kitleleri kontrol etmek, ‘müsbet hareket’ çizgisinde tepki ortaya koymak imkânsız hale gelir.

12 Eylül 1980 öncesinde bu tuzağa düşen bazıları, bugünlerde sokağa çıkanları uyarıp ikaz ediyor. “Biz ağır bedeller ödedik, siz de tuzağa düşüp ödemeyin” anlamındaki çağrılar mutlaka karşılık bulmalı ve teröre tepki destek olmamak suretiyle ortaya konulmalı. Ne kadar kişi sokağa çıkar ve hadiseler çoğalırsa, bundan terör örgütü ve örgütleri istifade eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar