Yanlış politika teröre hizmet eder

Herkesin bildiğini bir defa daha tekrar etmekte mahzur yok: Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele yanlış metotlarla yapılırsa terör bitmez, çoğalır ve yaygınlaşır. Nokta. Terörle...

Herkesin bildiğini bir defa daha tekrar etmekte mahzur yok: Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele yanlış metotlarla yapılırsa terör bitmez, çoğalır ve yaygınlaşır. Nokta.

Terörle mücadele konusunda ülkemiz birikmiş bir tecrübeye sahiptir. Belki de tecrübeyi, ‘kötü tecrübe’ olarak da tarif edebiliriz. Çeyrek asrı geride bırakan bir tecrübeden bahsediyoruz, ama terörle mücadelede arzu edilen mesafenin alındığı söylenemez. Çünkü terör bitmemiş, farklı metotlar kullanarak can almaya, ocak söndürmeye devam etmiştir. 

Benzer yanlış adımlar uluslar arası terör mücadelesinde de atılıyor. Terörle mücadele adı altında ülkeler işgal ediliyor ve neticede terör bitmiyor, şekil de yer değiştiriyor. Bir dönem için ülkelerin korkulu rüyası olan terör örgütleri görünüşte ortadan kalkarken, başka ve yeni terör örgütleri ortaya çıkıyor. Adeta biri gidiyor, beşi, onu, yirmisi geliyor. Şu an için Ortadoğu’yu kana bulayan, neredeyse ‘devlet’ olarak isimlendirilen örgütün adını 5 yıl önce duyan, bilen var mıydı? 

“Büyük devletler”in terörle mücadele adı altında yaptıkları yanlışlara dikkat çekip itiraz edenler de var elbette. 

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek bu isimlerden biri. Alman hükümetinin Suriye’ye asker gönderme kararını eleştiren Ayman Mazyek, teröre karşı en iyi ve en güçlü silâhın, silâh sevkiyatlarının durdurulması olacağını söylemiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar