Yanlış da balçıkla sıvanmaz

Adalet devre dışı kaldıktan sonra her türlü musîbetin başa gelmesi mümkündür. Maksadımız, adalet üzerine söylenen sözleri hatırlatmak ve tekrarlamak değildir.Sadece, “Adalet mülkün...

Adalet devre dışı kaldıktan sonra her türlü musîbetin başa gelmesi mümkündür. Maksadımız, adalet üzerine söylenen sözleri hatırlatmak ve tekrarlamak değildir.
Sadece, “Adalet mülkün temelidir” tesbitinin bilinmesi ve hatırlanması yeterlidir.

Türkiye’de bir adalet problemi, daha doğrusu adaletin tecelli etmemesi ve adaletsizlik olduğu her halde inkâr edilemez. Bu adaletsizlik değişik dönemlerde değişik kişileri mağdur etmiştir. Neticede, adaletsizliğin tokat atmadığı hiçbir kişi kalmamış denilse yeridir. Mağdur olanlar bazen sağcı, bazen solcu, bazen de ‘orta yol’cular olmuştur. Adaletsizlik krizini aşmak için; hep birlikte, her zaman ve herkes için hak, hukuk ve adalet talebinde bulunmak icap ediyor. Kısa dönemli talepler ve çareler bu krizi aşmamıza mani oluyor.

Eski dönemlerdeki haksızlıkları ve hukuksuzlukları bir an için unutalım. Yakın zamanda o kadar haksızlıklar yaşandı ki listesini tutmak bile zor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar