Ülkemizin geleceği için...

Kime sorulsa ülke için, millet için çalıştığını söyler.Öyle olması da gerekir. İyiliklerin hepimiz için istemek gerektiği gibi, fenalıkların da hepimizden uzak olmasını arzu etmeliyiz....

Kime sorulsa ülke için, millet için çalıştığını söyler.
Öyle olması da gerekir. İyiliklerin hepimiz için istemek gerektiği gibi, fenalıkların da hepimizden uzak olmasını arzu etmeliyiz. Tabiî ki sadece istemek ve arzu etmek yetmez, bunların temini için gereğini de yapmak icap eder.

Hak, hukuk ve adaletin hüküm sürdüğü; maddî ve manevî zenginliğe kavuşmuş huzurlu bir Türkiye’de yaşamayı kim istemez? İsteriz de bunun gereğini hepimiz yapar mıyız? Daha doğrusu bunun için neler yapmak icap ettiği hususunda millet olarak ittifak halinde miyiz?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, başka bir makamda söylemiş olsa da aslında çareyi dile getirmiş: “En büyük sermaye ne altın ne petrol, (bunların hiçbiri değil, önemli olan) eğitimli insan. İstediğin kadar petrolün, altının olsun, eğitimli insan olmayınca bunların hepsini kaybediyorsun. Ülkemizin geleceği olan çok eğitimli, nitelikli insana ihtiyacımız var.” (AA, 22 Ağustos 2017)

Hisarcıklıoğlu, Muğla’da katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, TOBB’un en çok yatırım yaptığı alanların başında eğitimin geldiğini söylemiş ve zenginleşmenin yolunun eğitimden geçtiğini dile getirmiş. 

Aynı programa katılan Vali Esengül Civelek de Türkiye’nin kalkınması için eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğini hatırlatmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar