Ulema ne kadar bağımsız?

Daha önce değişik vesilelerle hatırlatılmaya çalışıldığı üzere en yakın komşularımızı takip eden, oralardaki siyasî ve sosyal problemlere doğru teşhis koyan uzmanların sayısı...

Daha önce değişik vesilelerle hatırlatılmaya çalışıldığı üzere en yakın komşularımızı takip eden, oralardaki siyasî ve sosyal problemlere doğru teşhis koyan uzmanların sayısı bir elin parmakları sayısıncadır.
Bunun bir sebebi de üniversitelerimizde İslâm dünyası ve komşu ülkelerle ilgili bölümlerin, birimlerin ve enstitülerin olmamasıdır. Hattâ ve hattâ bazı ülkelere tayin edilen elçilerimizin o ülkenin dilini bilmemesi maalesef Türkiye açısından sıradan bir hadise gibidir. Sormak gerekmez mi: Böyle bir şey olabilir mi?

Daha önce University of London’da İslâm tarihi ve İslâm düşüncesi üzerine dersler veren, hâlen Middle East Eye ve Quds Al-Arabî gibi yayın organlarında yazı ve analizlerini paylaşan, İslâm düşüncesi ve siyasal İslâm uzmanı olarak tarif edilen Dr. Beşir Nâfi, Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirirken dikkat çekici tesbitlerde bulunmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar