Ters tepmeliydi, ters tepti

Başta Avrupa olmak üzere bütün dünyada ‘İslâmdan korku’yu yaymaya çalışan ve her fırsatta bunu yapan bir şebekenin olduğunu kabul etmek lâzım. Bazen küçük, bazen büyük tuzaklar...

Başta Avrupa olmak üzere bütün dünyada ‘İslâmdan korku’yu yaymaya çalışan ve her fırsatta bunu yapan bir şebekenin olduğunu kabul etmek lâzım.

Bazen küçük, bazen büyük tuzaklar, provokasyonlar ve yanıltmalar yapılıyor. Amerika’da 11 Eylül 2001’de meydana gelen “İkiz Kule” saldırısı bu tuzakların belki de en büyüğüydü. Şükürler olsun ki o büyük tuzak bile ters tepti, kuranların başına döndü.

“Fransa’nın 11 Eylülü”ne benzetilen 13 Kasım 2015 Cuma akşamı Paris’de gerçekleştirilen terör saldırıları da kısmen ters tepti, inşallah tamamen ters teper. Bu saldırıların birden çok sebebi, bahanesi, hedefi olabilir. Ancak saldırı sonrası hemen Müslümanlar aleyhinde hava oluşturulmak istenmesi, bazı camilerin kundaklanması; asıl maksatın “İslâm korkusu”nu Avrupa ve dünyada alevlendirmek olduğunu gösteriyor.

Bu ihtimal ve bu tehlike her zaman için vardır. Fakat, dünya siyasetine yön verenlerin mutedil beyanları bu tuzağın bozulacağını hatırlatıyor. Meselâ, Paris saldırısından sonra Kanada’da bir caminin kundaklanması sonrası “Beni derinden sarstı ve rahatsız etti” diyen Kanada Başbakanı Trudeau, “Namaz için camiye giden aileler müsterih olsun. Hükümetimiz sizin haklarınızı koruyacak. Caminizin en kısa zamanda yeniden ibadete açılmasını ümit ediyorum” demiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar