Terörün faturası kime?

Ankara’da patlayan bombalar, Türkiye’nin gündemini de siyasî tartışmalarını da değiştirdi.Böyle olması da normal, çünkü 10 Ekim 2015 Cumartesi günkü terör saldırısı, Türkiye...

Ankara’da patlayan bombalar, Türkiye’nin gündemini de siyasî tartışmalarını da değiştirdi.
Böyle olması da normal, çünkü 10 Ekim 2015 Cumartesi günkü terör saldırısı, Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısı olarak kaydedildi.

Bu saldırı, bazı yönleriyle “11 Eylül 2001 İkiz Kule Saldırısı”na benzetiliyor. İki farklı açıklama bu noktada birleşmiş. İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara Garı önündeki en az 97 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısını, “Türk 11 Eylül’ü” olarak tarif etmiş. Ankara Barosu’ndan yapılan açıklamada da “Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör olayı olarak tarihe geçen bu saldırı, Türkiye’nin 11 Eylül’üdür” denilmiş.

Elbette Amerika’daki saldırı çok daha büyüktü ve dünya siyasetini etkileyen neticeler doğurdu. Ankara’daki saldırı, ‘sinsi’liği yönüyle Türkiye’nin 11 Eylül’ü sayılabilir. Türkiye’yi idare edenler, saldırının arkaplanında yaşananları ortaya çıkarma sözü veriyor, ama bunun çok da kolay olduğu düşünülmesin. İlk bilgilere göre ortada ‘canlı bomba’lar var ve bunların olduğu yerde asıl faillerin, planlayıcıların ortaya çıkarılması çok daha zordur.

Terör hadiseleri sebebiyle, 1 Kasım 2015 günü yapılacak olan ‘milletvekili erken seçimi’nin de gölgelenme ihtimali var. Avrupa’nın da bunu merak ettiği ifade edilmiş. Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen bu hususta şöyle demiş: “97 insanımızın terör saldırısında öldüğünü öğrendiğim sırada Almanya’da bir sempozyumdaydım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar