Teröre karşı birlikte hareket

Yarım asra yaklaşan bir terör mücadelesi devam ediyor, ama tam olarak netice alınabilmiş değil. Bazen artan bazen azalan bir yoğunlukla çatışma, operasyon ve şehit haberleri geliyor. Türkiye, çok zor olan bu mücadeleyi...

Yarım asra yaklaşan bir terör mücadelesi devam ediyor, ama tam olarak netice alınabilmiş değil. Bazen artan bazen azalan bir yoğunlukla çatışma, operasyon ve şehit haberleri geliyor. Türkiye, çok zor olan bu mücadeleyi mutlaka kazanmak durumunda. Adları ne olursa olsun bütün terör örgütlerini bitirmeli, etkisiz hale getirmelidir.
Terörle mücadelede önemli hususlardan biri de bu haberlerin nasıl duyurulacağı konusudur. Medya bu hususta çoğu zaman ifrattan tefrite savruluyor. Teröristlerin, canilerin propaganda aracı olmadan cinayetlerin duyurulması da gerekiyor.

Başka pek çok konuda olduğu gibi, bu hususta da yüreklerin toplu vurması icap eder. Teröre destek veren kimselerin olması düşünülemez. Buna rağmen mücadele yolu ve metodu bakımından farklı değerlendirmeler olabilir. Terörle ve teröristle etkili ve kalıcı mücadelenin zor, ama imkânsız olmadığını en başta kabul etmek gerek. Kolay, ama geçici tedbirlerle değil zor, ama kalıcı çarelere müracaat edilmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar