Terör ve göç

Her türlü terörü her zaman kınamak gerektiğini tekrarlamaya bile ihtiyaç yok. Kim ki terörden medet umarak bir şey yapmak ister, nihayetinde kaybedenler arasında yer alır. Bugün değilse yarın, yarın değilse...

Her türlü terörü her zaman kınamak gerektiğini tekrarlamaya bile ihtiyaç yok. Kim ki terörden medet umarak bir şey yapmak ister, nihayetinde kaybedenler arasında yer alır. Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün; ama mutlaka kaybetmeye mahkûmdur.

Bununla birlikte terörü kınamak yetmez. Kesin olarak teröre karşı olduğunu ilân edenlerin, terörü besleyen sebeplerle mücadele etmesi, bir anlamda ‘terör bataklığını’ kurutmak için çalışması icap eder. Haklı olarak bütün dünya, Fransa’da meydana gelen katliâmı kınadı ve kınıyor. Bütün kınayıcılar bilmeli ki, uzun dönemde terörün kökünü kazımak için kınamak dışında başka şeylerin de yapılması gerekir.

Yakın zamanda dünyanın dikkatini çeken ve “Ne oluyoruz?” dedirten bir mülteci göçü dalgası yaşandı. Suriye’deki savaş sebebiyle ülkelerini terk etmek mecburiyetinde kalan yüzbinlerce, milyonlarca insan ölümü göze alıp başka ülkelere doğru yola çıktı. Nitekim karaya vuran Aylan Bebek, dünyayı, insanlığın vicdanını sarstı ve yeni bir süreç başlattı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar