Suriye’yi unuttuk mu?

Komşumuz Suriye’de tam olarak nelerin yaşandığı, kanayan yaranın ne hale geldiğini tam olarak bilemiyoruz. Bir ülke, dünyanın gözü önünde güç dengelerinin kavgası uğruna mahvoldu...

Komşumuz Suriye’de tam olarak nelerin yaşandığı, kanayan yaranın ne hale geldiğini tam olarak bilemiyoruz. Bir ülke, dünyanın gözü önünde güç dengelerinin kavgası uğruna mahvoldu, bölündü, parçalara ayrıldı.
“Fırat Kalkanı Harekâtı” adı altında Türkiye de hadiseye bir yönüyle müdahil olmuş durumda. “Fırat Kalkanı Harekâtı” Türkiye tarafından eğitilmiş Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları tarafından devam ettirilen operasyonun adı. İdarecilerin ifadelerine göre operasyonun amacı Türkiye tarafından tehlike olarak görülen unsurları temizlemek, sınır ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak.

Peki bu yapılabildi mi? Türkiye’nin Suriye’ye girip girmemesi kamuoyunda çok tartışıldı. Ekseriyet, daha önce yaşanan Irak hadisesini hatırlatıp bu ‘bataklık’tan uzak durmak gerektiğini ifade etti. Buna rağmen idarecilerin tercihi müdahaleden yana oldu. 24 Ağustos 2016’da başlayan harekât esnasında 20’ye yakın şehit verildi. İlk günlerde yapılan açıklamaların yerini ihtiyatlı beyanlar aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar