‘Su’ deyip geçme!

Dünyaca meşhur olmuş, çığır açmış ilim adamlarının en bariz vasfı, merak etmeleridir.Herkesin gördüğünü gören, ama merak edenler farklarını ortaya koymuş. Elmanın yere...

Dünyaca meşhur olmuş, çığır açmış ilim adamlarının en bariz vasfı, merak etmeleridir.
Herkesin gördüğünü gören, ama merak edenler farklarını ortaya koymuş. Elmanın yere düştüğünü her halde ilk defa Newton görmedi. Onun farkı, “Elma niçin yere düşüyor da havaya uçmuyor” gibi sorular sormasıdır. Neticede Isaac Newton (Ölümü: 20 Mart 1727) “Yer çekimi olmasa elma yere düşmezdi” kanaatine varmış ve bunu da isbat edip “Newton” olarakta tarihe geçmiş.

İlim teknik yazıları yazan Neva Çiftçioğlu Banes, son 20-25 yıldır gündeme gelen, ama yeteri kadar tartışılmadan, yorum yapılmayan bazı bilgileri paylaşmış. Bunlardan biri de “Suyun hafızası olup olmadığı” yolundaki araştırma ve tartışmalardır.

Neva Çiftçioğlu Banes, konu hakkında şunları yazmış: “(Suyun bir hafızası var mı?) Konuyla ilgili çalışma ilk kez 1988 yılında Fransız immünolog Jacques Benveniste tarafından Nature Dergisi’nde yayımlandı. Her yeni buluşta olduğu gibi bilim dünyası bu araştırmanın tamamen saçmalık olduğunu ve bu kadar komik bir yaklaşımın Nature gibi önemli bir dergide yayımlanmasının tam bir fiyasko olarak tarihe geçeceğini dile getirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar