Sosyal hayata inen darbe

ÇAYELİ - Darbe, kalkışma ve kargaşaların sosyal hayatta meydana getirdiği tahribatın hesabını yapabilmiş değiliz.Darbe ve askerî müdahalelerin ekonomik hayata verdiği zararları kısmen tahmin edip hesaplarken...

ÇAYELİ - Darbe, kalkışma ve kargaşaların sosyal hayatta meydana getirdiği tahribatın hesabını yapabilmiş değiliz.
Darbe ve askerî müdahalelerin ekonomik hayata verdiği zararları kısmen tahmin edip hesaplarken, sosyal hayatta açtığı yaraların neler olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini yeteri kadar konuşmuş değiliz.

15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişiminin de sosyal hayatta ciddi yansımaları ve açtığı yaralar oldu. Aile fertlerine kadar yansıyan bir ayrışma tehlikesi ortaya çıktı. Belki daha da feci olan ‘ihtilaf’ın camilere kadar girmiş olmasıydı.

Sıla-i rahim vesilesiyle bulunduğumuz memleketimizde bir Cuma günü şahit olduğumuz tablo, durumun vahametini ortaya koymuş oldu. Bu vesile ile ifade etmek gerekir ki, okunan hutbe de ittihad ve ittifaktan ziyade yaraların tedavisini geciktiren türdeydi. Burada tekrarlamak istemediğimiz ifadelerle hoca efendinin duası bile ihtilafları akla getiriyordu.

Cuma Namazı sonrası şahit olduğumuz tabloyu aktarmaya çalışalım da derdimizin büyüklüğüne sizler karar verin: Cuma Namazı kılındıktan sonra cami avlusuna çıkıldı. Hemen yanımızda emekli cami müezzini ve aynı zamanda ilahiyat fakültesi mezunu olan bir ‘hoca’mız vardı. Yanında bulunan ahbaplarıyla ayak üstü sohbet ederken biz de onları dinliyorduk. Haliyle gündem kilitlenmesi olduğu için ‘darbe’ler konuşuluyordu. Emekli ilahiyatçı ve müezzinin arkadaşı, caminin hamen yanındaki resmi Kur’an kursunu göstererek “Bunların da kapanması lâzım. Yarın bunlar da problem çıkarır” anlamına gelecek sözler sarfetti. Yanında bulunan biri itiraz ederek, “Bunlar ‘resmî’ kurs” dediyse de ikna olmadı. Bu mealdeki itirazları dinleyen emekli müezzin efendi ise hiç yorum yapmadı, dinlemekle iktifa etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar