Sel gitti, kum kaldı

Siyasî tartışmalar zevklidir, ama faydasızdır. Bu tartışmalar bir yönüyle gıybete benzer.Amiyane tabiriyle gıybetteki ‘tat’ başka konuşmalarda olmaz. Hatırlanacağı üzere ‘kardeş eti...

Siyasî tartışmalar zevklidir, ama faydasızdır. Bu tartışmalar bir yönüyle gıybete benzer.
Amiyane tabiriyle gıybetteki ‘tat’ başka konuşmalarda olmaz. Hatırlanacağı üzere ‘kardeş eti yemek’ gibi görülen [Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı?] gıybet, görünüşte çok zevklidir. Hatta, hakikat midir bilemiyorum; şeytanın gıybet edenlerin ağzına bal sürdüğü bile söylenir.

Bu mesele tam olarak bilinmediğinden, pek çok kişi siyasî tartışmalar yüzünden eşinin dostunun yüzüne bakamaz hale geliyor. Hatanın kimde olduğu tesbit edilse bile, açılan dil yaraları ve yıkılan kardeşlikleri tamir etmek çok zor oluyor.

En büyük tehlike de ‘sanal âlem’de yazılan ve paylaşılan mesajlar oluyor. Hem herkes bu musîbetten yana şikâyetçi, hem de yangına körükle gider bir vaziyet var. “O dedi, ben de dedim” anlayışıyla yara üstüne yara açılıyor. Hepimize düşen, bu yaraların açılmamasını temin etmek. Birbirimizi yanlış işlerde değil, doğru işlerde, ihtiyatta ve temkinde teşvik etmek olmalı. İnanın öyle şeyler yazılıyor, öyle iftiralar atılıyor ki; bazılarını yalanlamaya bile gerek yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar