Seçimler geride kaldı

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Önceki seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım 2015 Pazar günkü seçimde de millet tercihini ortaya koydu. Elbette seçim öncesi çok sert tartışmalar yapıldı. Bu...

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Önceki seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım 2015 Pazar günkü seçimde de millet tercihini ortaya koydu.

Elbette seçim öncesi çok sert tartışmalar yapıldı. Bu tartışmalar cemiyetin bünyesinde derin yaralar açtı. İnşallah açılan bu yaralar kısa sürede tedavi edilir.

İktidara kim gelirse gelsin, Türkiye’nin önünde duran temel problemlere çare aramalıdır. Bunların başında 1982 Anayasasının değiştirilmesi vardır. Her defasında tekrarladığımız üzere bu değişim, eskisini aratmayacak yeni bir anayasa yapmak suretiyle mümkün olur. Yoksa sadece ‘yeni’ bir anayasa yapmış olmak yetmez.

Her ne olursa olsun, ihmal edilmemesi gereken başka bir nokta da Türkiye’nin Avrupa Birliği yolculuğunu kararlı adımlarla devam etmesidir. Son yıllarda bu mesele çok ihmal edildi. Daha önce “Devlet politikasıdır” denilen üyelik çalışmaları neredeyse askıya alındı. Elbette bu neticede “İkinci Avrupa anlayışı”nın tesiri vardır, ama Türkiye’yi idare edenlerin kabahatini de görmek lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar