Risale-i Nur’a saldıranlara acıyın!

Son günlerde umulmadık şekilde Risale-i Nur eserlerine ve onun müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerine saldıranları görüyoruz. İnsafsız müfterilere elbette verilecek cevaplar vardır ve zaten veriliyor.Şunu...

Son günlerde umulmadık şekilde Risale-i Nur eserlerine ve onun müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerine saldıranları görüyoruz. İnsafsız müfterilere elbette verilecek cevaplar vardır ve zaten veriliyor.
Şunu ifade etmekte fayda var: Risale-i Nur’un milletin imanını kurtaran eserler olduğu ve şimdiye kadar en katı muarızlarını da mağlup ettiğine millet ve tarih şahittir. Müfterilerin attıkları ve hepsi bayat olan iftiraları tekrarlamaya gerek yok. Onlar insafsız tenkitlerini sıraladıkça inşâallâh Risale-i Nur eserleri daha da parlayacak, bilinecek ve istifade edilecek.

Bazı safdillerin de katıldığı yeni iftira kervanında gerçekten yeni bir şey yok. Risale-i Nur eserleri meydandadır. Ondan istifade edenler de meydandadır. Peki, bu insafsızların rahatsız oldukları mesele nedir?

İnsafsızların ve müfterilerin en büyük yanlışı, Risale-i Nur’un günümüz sorularına cevap veren bir Kur’an tefsiri olduğunu görmezden gelmeleridir. Kur’an’ın hikmetini ve mucizeliğini Risale-i Nur’dan daha tesirli bir dille anlatan eser var mı? Aynı şekilde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (asm) ve mucizelerini anlatan, akla takılabilecek her soruya cevap veren daha kapsamlı başka bir külliyat var mı? Hayattayken Fatih Camii yanındaki Şekerci Hanı’nda bulunan odasının kapısına “Burada soru sorulmaz. Her soruya cevap verilir” tabelası asan ve bunu eserleri vesilesiyle bugün dahi devam ettiren bir âlime ve onun eserlerine iftira atmak tutar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar