Risale-i Nur parlar

Risale-i Nur herkesin malıdır. Ne ad altında olursa olsun tahrif etmemek şartıyla, müellifinin telif ettiği şekliyle herkes bu eserleri yayınlayabilmeli. Kimin yayınlayacağı ile ilgili ‘yetki’nin ‘devlet’te...

Risale-i Nur herkesin malıdır. Ne ad altında olursa olsun tahrif etmemek şartıyla, müellifinin telif ettiği şekliyle herkes bu eserleri yayınlayabilmeli. Kimin yayınlayacağı ile ilgili ‘yetki’nin ‘devlet’te olması yanlış olur.
Milyonların imanının kurtulmasına vesile olan Risale-i Nur Külliyatını ne kadar okusak, ne kadar okutsak, ne kadar tanıtsak yine de az sayılır. Bilhassa, gençlerin imanını çalmak için ortaya atılan kafa karıştırıcı çetin sorulara en ikna edici cevaplar Risale-i Nur eserlerindedir. Bu eserlerdeki orijinal izahlar karşısında insaf ehli herkes, hakkı teslim etmiş ve etmeye de devam ediyor.

Risale-i Nur’un telif ve yayın tarihi bir bakıma Türkiye tarihidir. Bu eserler çok zor şartlar altında telif edilmiş ve okunmuştur. Devrin idarecileri bu eserleri okuyanları ‘suçlu’ ilân edip, hapislere atmaya çalışmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar