“Orta anlayış” tuzağı

Son zamanlarda gündeme taşınan konulardan biri de, kadınların iş hayatına katılması gerektiği yönündeki tesbittir.Buna göre ne kadar çok kadın girişimci ‘iş hayatı’na katılırsa...

Son zamanlarda gündeme taşınan konulardan biri de, kadınların iş hayatına katılması gerektiği yönündeki tesbittir.
Buna göre ne kadar çok kadın girişimci ‘iş hayatı’na katılırsa Türkiye o kadar erken ve kolay ‘zengin’ olur, dağları aşar, ovaları kat ederiz.

Büyük çoğunluk itiraz edebilir ve fikrimi de soran yok; ama ben yine de hemen ifade edeyim ki şahsen bu kanaatte değilim. Türkiye’nin zengin olması, dağları aşıp ovaları geçmesi; her şeyden önce sağlam bir demokrasi, hukuk ve adalet sistemiyle mümkün olur. Hak, hukuk ve adalet sisteminin sağlam olmadığı bir ülkede ve elbette Türkiye’de kadınların, hanımların yüzde 99’u ‘iş hayatı’na katılmış olsa ne değişecek? İş hayatının önündeki engeller kalkmadan, adaleti tesis etmeden ticaret hayatının canlanması, gelişmesi ve büyümesi mümkün mü? Hak, hukuk ve adaletin hüküm sürmediği bir ülkelenin, dağlarında ‘ot’ bile büyümeyeceğini bilmiyor muyuz?

İş dünyasının dertlerini elbette en önce iş hayatının içinde olanlar bilir. Bu cümleden olarak; Ankara’da düzenlenen ‘Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’ toplantısında konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar