Örnek olabilene ne mutlu

Dine hizmet ya da dinî hizmet aslında hepimizin vazifesi.Bu vazifeleri imamlara, hatiplere ya da hocalara havâle edemeyiz. Belki öncelik onlardadır, ama en başta fıtrat dini olan İslâmı hayatımıza tatbik edip yaşamak...

Dine hizmet ya da dinî hizmet aslında hepimizin vazifesi.
Bu vazifeleri imamlara, hatiplere ya da hocalara havâle edemeyiz. Belki öncelik onlardadır, ama en başta fıtrat dini olan İslâmı hayatımıza tatbik edip yaşamak üzerimize vazifedir.

“Diyanet İşleri Başkanlığınca 100 ilçeye müftü atandı” başlıklı bir haber okuyunca (AA, 24 Ekim 2017) bu görevlerin belli bir süre ‘vekâletle’ yürütüldüğü akla geliyor. İlk bakışta müftülerin vazifelerinin rutin olduğu akla gelebilir, ama vazifesini hakkıyla yapanlar için müftülük de yorucudur, imam hatiplik de.

100 ilçe müftüsünün görev yerlerinin belirlenmesi için yapılan törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, müftülere önemli mesajlar vermiş. “Bizim en temel vazifemiz, halkımızın mânevî hayatına rehberlik etmektir. Eğer biz toplumun ihtiyaçlarını karşılamazsak, bıraktığımız boşluk başka şekillerde doldurulacaktır” diyen Prof. Dr. Erbaş, şöyle devam etmiş: “Bütün çalışmalarımızda bu ana gaye hep aklımızda ve önümüzde olmalıdır. İlçenizin din hizmetleri açısından ihtiyaç tesbitini âcilen yapmalısınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar