Önce tedbir, sonra takdir

Adana Aladağ’da bir özel öğrenci yurdunda Salı akşamı meydana gelen ve faciayla sonuçlanan yangın sebebiyle yüreklerimiz dağlandı, hüzne boğulduk.Bu vesile ile yangında vefat eden ve inşallah Cennet’e...

Adana Aladağ’da bir özel öğrenci yurdunda Salı akşamı meydana gelen ve faciayla sonuçlanan yangın sebebiyle yüreklerimiz dağlandı, hüzne boğulduk.
Bu vesile ile yangında vefat eden ve inşallah Cennet’e uçtuklarına inandığımız talebelere rahmet dilerken ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Elektrik tesisatından çıktığı belirtilen yangında 11 talebe ve bir yurt çalışanı yanarak vefat etti. Yaralılar da var ve onlar da tedavi görüyor. Büyük bir acı. Allah, yakınlarına dayanma gücü versin.

Bu ve benzeri facialar dünyanın her yerinde yaşanabilir. İdarecilere düşen, böyle facialar yaşanmasın diye gerekli olan tedbirleri almaktır. Muhtemeldir ki tedbir alınsa da böyle kazalar, facialar meydana gelebilir. Fakat bizim vazifemiz mümkün olan her tedbiri almaktır. Anlatılanlara bakılırsa bu hadisede bazı ihmaller yaşanmış. Bundan sonra benze faciaların yaşanmaması için yarını beklemeden bugün tedbir almak durumundayız.

Peki, bu facia bizi uyandırmaya yetecek mi? Uyandırmasını arzu ederiz ama pek de ihtimal vermiyoruz. Çünkü daha önce de benzer facialar yaşandı ve idarecilerimiz “Bundan sonra her türlü tedbiri alacağız. Yanlış yapanlara fırsat vermeyeceğiz” mealinde sözler sarf etti. Mesela, 2008 yılında Konya’nın Taşkent İlçesinde bir kurs binasında gaz sıkışması neticesi patlama meydana gelmiş ve 17 talebe ve öğretici vefat etmişti. O faciadan gerekli dersler çıkarıldı mı?

Meseleye ‘filan cemaat, filan kuruluş’ gibi yaklaşmak doğru değil. Kim olursa olsun yanlış yapanlara imkân ve fırsat verilmemelidir. Toptancı bir anlayışla herkesi itham etmek de yanlıştır. Suç şahsidir ve yanlış yapanlar cezasını çekmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar