Önce hukuk ve adalet

Bazı şeyler var ki kıymeti ancak kaybedildikten sonra anlaşılır. Hak, hukuk ve adalet kavramları da bunlar arasındadır.Hukuk ve adalet sisteminin ciddî yaralar aldığını Türkiye’yi idare edenler de ifade ediyor. Bu...

Bazı şeyler var ki kıymeti ancak kaybedildikten sonra anlaşılır. Hak, hukuk ve adalet kavramları da bunlar arasındadır.
Hukuk ve adalet sisteminin ciddî yaralar aldığını Türkiye’yi idare edenler de ifade ediyor. Bu yaraların, bu bozulmanın sebebi ne olursa olsun, ortada büyük bir sıkıntı olduğu inkâr edilemez.

İş adamları da çoğu konuşmalarında artık bu duruma dikkat çekiyor ve hak, hukuk ve adalet hatırlatması yapıyor. Keşke bu hatırlatmalar ve değerlendirmeler en başından itibaren hep yapılabilse ve adalet sistemi yara almamış olsaydı.      

Ülkemizde bölgeler arasında ciddî gelişmişlik farkı olduğu her halde tartışılmaz. Bir defasında bir ekonomi profesörü, “Şişli’de yaşayan 5 bin dolar, Şırnak’ta yaşayan ise 500 dolar gelire sahip” mealinde konuşarak yaşanan çelişkiye dikkat çekmişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar