Önce eğitim yine eğitim

Milyonlarca öğrenci için eğitim yılının ikinci dönemi başladı. Faydalı ve hayırlı olması için duâ ediyoruz. Duâ edelim ama, eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları da...

Milyonlarca öğrenci için eğitim yılının ikinci dönemi başladı. Faydalı ve hayırlı olması için duâ ediyoruz. Duâ edelim ama, eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları da görelim.

Türkiye’yi idare edenlerin dahi itiraf ettiği üzere eğitimde arzu edilen seviyelere gelmiş değiliz. Tabii ki  ülkemizin bütün dertleri önemlidir ve hepsine mümkün olan en erken zamanda çare ve çözüm bulunmalı.  Fakat eğitim çok daha önemli. Çünkü dertlerimize çare bulmasını beklediğimiz kişiler de bu eğitim  sisteminde yetişiyor. Ehil ve uzman kişiler yetiştirebilirsek hem eğitimin hem de diğer dertlerimizin çarelerini  bulabiliriz.

Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi’nce (DESAM) yapılan bir açıklamada, Türkiye’de genel olarak eğitimin hâlinin içler acısı olduğu ve ehliyetsiz kişilerce reform adı altında yanlış işler yapıldığına  dikkat çekilmiş. Açıklamada özellikle dikkat çekilmesi gereken bir nokta şöyle ifade edilmiş:  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar