Okulda siyaset dersleri

Okula, kışlaya ve camiye parti siyaseti girdiğinde millet olarak ağır faturalar ödediğimize en başta tarih şahittir. Bu bakımdan her kim buralara siyaset sokarsa yanlış eder ve yanlış ediyordur.Hadiseye prensipler penceresinden...

Okula, kışlaya ve camiye parti siyaseti girdiğinde millet olarak ağır faturalar ödediğimize en başta tarih şahittir. Bu bakımdan her kim buralara siyaset sokarsa yanlış eder ve yanlış ediyordur.
Hadiseye prensipler penceresinden bakıldığında bazen bu tesbitin ihlâl edildiğini de görürüz. Bir dönem bazı okullar kimilerince ölçüsüz sahiplenilmişti ve başka siyasî görüşe mensup olanlar bu tavırdan hep zarar gördü. Bazı okulların ‘bazı’larınca sahiplenilmesi, kalan bazı okulların da ‘diğer bazı’larınca sahiplenilmesine yol açıyor. Maksadımız kişileri ya da grupları itham etmek olmadığı için sadece hatırlatma babından bu ifadeleri kullanmayı tercih ettik. Bazı dönemlerde bazı okulların ‘kurtarılmış bölge’ muamelesi gördüğüne orta yaş sahibi herkes şahittir ve bu tavır bir bütün olarak eğitim sistemine zarar vermiştir.

2016-2017 eğitim yılının başlangıcı, menfur bir darbe girişiminden sonraya denk geldi. 15 Temmuz 2016’da milletin nefretini çeken bir darbe teşebbüsü yaşandı ve püskürtüldü. Bu çirkin teşebbüsün millete verdiği maddî ve manevî zararları saymakla bitiremeyiz. Ancak ve fakat, darbeye ve darbecilere tepki gösterirken de dengeli olmak mecburiyeti vardır. Her zaman ve her şartta itidal, selim akıl, on adım sonrasını düşünmek tavsiye edilir.

Eğitim yılının ilk haftasını darbe ile ilgili konulara tahsis etmek acaba isabetli olmuş mudur? “Çocukları darbeye karşı bilgilendirelim” derken kantarın topuzu kaçıp, işin içine siyaset bulaşmış mıdır? Bu sene değilse önümüzdeki sene bulaşma ihtimali yok mudur?

Doğru olmamasını umduğumuz bir habere göre işin içine maalesef siyasî anlayışlar karışmıştır. İddiaya göre, İskenderun’daki bir ilköğretim okulundaki bir öğretmen, 4. sınıf öğrencilerine siyasî kimliği olan bazılarının ismini anarak “Şunu mu seviyorsun bunu mu seviyorsun?” diye sormuş. Yine iddiaya göre okul müdürü bu haberi yalanlamamış, “Öğretmenimiz biraz fazla detaya girmiş. Kendisine yazılı ihtar verdik” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar