Öğrenciye de sor, veliye de

Eğitim sisteminin arzu edilen seviye ve kaliteye ulaşması için ne kadar konuşulsa yine de fazla değildir.Çünkü dertleri bertaraf etmenin başka yolu iyi insanlar yetiştirebilen eğitimle mümkün. Formül belli: Ne kadar iyi...

Eğitim sisteminin arzu edilen seviye ve kaliteye ulaşması için ne kadar konuşulsa yine de fazla değildir.
Çünkü dertleri bertaraf etmenin başka yolu iyi insanlar yetiştirebilen eğitimle mümkün. Formül belli: Ne kadar iyi eğitim, o kadar iyi insan.

Bütün dünya daha iyi bir eğitim için nelerin yapılacağını konuşuyor, tartışıyor. Ve her geçen gün daha iyi bir eğitim için yeni teklifler ortaya atılıyor. Eğitim konusunda başarılarını tasdik ettiren ülkelerin bunu yaparken öğrenci ve velileri dinlediği, onların gözüyle çare aradığı görüldü. Öğrenci ve velilerin taleplerini dikkate almayan bir sistem, bir idare eğitimde kalıcı başarılara imza atabilir mi?

Türkiye’de de bu yönde çalışmalar yapılıyor. Eğitim Reformu Girişim (ERG) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çocukların gözüyle eğitim şartlarını araştırmış. Araştırmanın ortaya koyduğu tabloya göre çocuklar okul şartlarını şöyle anlatmış:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar