Obama’ya teşekkür

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, başkanlık döneminin sonuna doğru önemli bir adım attı ve ilk defa (Amerika’daki) bir camiyi ziyaret etti.Obama’nın ziyarette yaptığı konuşma, mesajları...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, başkanlık döneminin sonuna doğru önemli bir adım attı ve ilk defa (Amerika’daki) bir camiyi ziyaret etti.
Obama’nın ziyarette yaptığı konuşma, mesajları bakımından çok önemli. Obama, şöyle demiş: “Buraya Amerikalı Müslümanların yeterince duymadıkları iki sözcüğü söylemeye geldim, o da teşekkür etmek.”

İçerisinde eğitim ve sağlık hizmetleri de verilen Baltimore’deki (ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan bir şehir) camiyi ziyaret eden Obama, Müslüman temsilcilerle özel bir görüşme yaptıktan sonra bir de konuşma yapmış. İslâmın barış dini olduğunu hatırlatan Obama, içinde bulundukları caminin de ülkedeki diğerleri gibi ABD’nin bir parçası olduğunu söylemiş. Obama, Amerikalılardan hiçbir camiyi ziyaret etmemiş olanlara da seslenerek, camilerin de diğer ibadethanelerden farkı olmadığını ifade etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar