Ne kadar adalet, o kadar eğitim

Ekonominin arzu edilen noktalarda olmamasından yana şikâyetçiyiz de eğitimimiz çok mu iyi?Adalet sisteminde sıkıntılar var da, bürokrasi çok mu iyi işliyor? Şehirlerimiz yaşanacak yer olmaktan çıktı da...

Ekonominin arzu edilen noktalarda olmamasından yana şikâyetçiyiz de eğitimimiz çok mu iyi?
Adalet sisteminde sıkıntılar var da, bürokrasi çok mu iyi işliyor? Şehirlerimiz yaşanacak yer olmaktan çıktı da köylerimiz dertsiz mi?

Sadece bir konuda lider olmak mümkün olmadığı gibi yeterli de değil. Büyük kabul edilen ülkelerin ekonomisi ile birlikte adaleti, eğitimi ya da şehirleri de iyi durumda. Bu mesele ‘birleşik kaplar’a benzetilebilir. Birinin dolu olup birinin boş olması ya da tersi mümkün değil. Birlikte dolu ya da birlikte boş olunur. Türkiye ve dünya gerçekleri bunu gösteriyor, bunu tasdik ediyor.

Meselâ, adalet sisteminin iyi işlemediğini haklı olarak ifade ediyoruz. Peki ekonomimiz iyi mi? Ya da eğitim sistemi? Kısaca, şehirlerimiz ne kadar yaşanır hâle gelirse ekonomimiz de o nisbette düzelir, dolaylı olarak eğitim sistemi de, aile hayatı da, hukuk da, sağlık da düzelir. Bunların biri olmadan diğerinin iyi olması uzun ömürlü olmaz.

“Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2018” açıklandı ve ülkemiz açısından tablonun arzu edilen şekilde iyi olmadığı ve hatta geçen yıla göre daha kötü olduğu görüldü. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar