Millete hizmet eden kazanır

Devlet ile milletin bir ve beraber olmasının sayılamayacak kadar faydası vardır. Zaten aksini düşünmek, hem ‘devlet’ hem de ‘millet’ anlayışına ters olur. İkisinin bir arada olmadığı...

Devlet ile milletin bir ve beraber olmasının sayılamayacak kadar faydası vardır.

Zaten aksini düşünmek, hem ‘devlet’ hem de ‘millet’ anlayışına ters olur. İkisinin bir arada olmadığı, kaynaşmadığı bir hal, Allah muhafaza etsin, ancak ‘fetret devri’ olarak isimlendirilebilir.

“Fetret devri” olarak isimlendirilmemiş olsa da ülkemizde maalesef uzun yıllar böyle devirler yaşanmıştır. Milletin değerlerine tepeden bakan, onları beğenmeyen anlayış uzun süre muktedir olmuştur.

Devlet ile milletin kaynaşması önemli hedeflerden biridir. Bunun için herkese vazife düşüyor. Siyasetçi, idareci, sosyolog, eğitim camiası, medya velhasıl herkes bu hedefin temini için elini taşın altına koymak durumunda. Birlikte gayret sarfedilirse bu hedefe ulaşmak mümkündür.

Geçmişte bu kaynaşmayı temin etmeye çalışan ve örnek olan isimler olmuştur. Bu isimler bugün bile hayırla, vefat edenler ise rahmetle hatırlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar