Millet yaşananların farkında

Başka meseleleri konuşsak da Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz ister istemez gündemi meşgul ediyor ve edecek. Neticede önümüzde yarım asra yaklaşan inişli ve çıkışlı bir yolculuk var.İstanbul’da...

Başka meseleleri konuşsak da Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz ister istemez gündemi meşgul ediyor ve edecek. Neticede önümüzde yarım asra yaklaşan inişli ve çıkışlı bir yolculuk var.
İstanbul’da düzenlenen bir sempozyumda AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler tartışılmış ve yeni teklifler gündeme gelmiş.

Programda konuşan AB Bakanlığı Müsteşarı Selim Yenel, Türkiye için 3 önemli konu olduğunu hatırlatmış ve  bunları ‘katılım müzakereleri’, ‘Gümrük Birliği’ ve ‘vize serbestisi’ şeklinde sıralamış. Yenel şöyle demiş: “Katılım müzakereleri ne yazık ki siyasî nedenlerle şu anda tıkanmış vaziyette. Bu konuda bir gelişmenin olması da beklenmiyor, ama bizim için en önemli kısım da bu. Çünkü üyelik müzakereleri devam etmezse,  diğer alanları da menfi bir şekilde etkiler.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar